top of page

LA GASTRONOMIE À TROYES...

De hoofdstad van Champagne heeft vele gastronomische specialiteiten: andouillette, chaource, sleedoorn en champagne.
Hieronder vindt u de restaurants, bars en andere plaatsen die door ons zijn getest en die wij u aanbevelen.
Door op de volgende link te klikken, krijgt u toegang tot de kaart waar alle bars, restaurants en gastronomische plaatsen die wij aanbevelen zijn aangegeven: https://urlz.fr/kNxu
Les Halles de Troyes
Les halles de Troyes

Les Halles

 

Les Halles, voltooid in 1876, is het werk van stadsarchitect Emile Bailly. Dit is geïnspireerd op degene die Victor Baltard zojuist in Parijs heeft gecreëerd, door ijzer, gietijzer en glas te combineren om een ​​van de grootste overdekte markten van dit type te bouwen. De constructie is typerend voor de 19e eeuw. door zijn materialen en zijn sobere en slanke lijnen: achttien gietijzeren palen ondersteunen het immense gegoten gewelf, gevormd door een driedubbele dakhelling gescheiden door erkers. De stenen sokkel ondersteunt een muurtje van gekleurde bakstenen waarin acht grote deuren openen. Het metalen frame is afkomstig uit de werkplaatsen van Le Creusot. In 1987 werd aan het complex een mezzanine toegevoegd.

Ter gelegenheid van werkzaamheden in de kelder hebben archeologische opgravingen op Place Saint-Rémy het mogelijk gemaakt om sporen te vinden van het voormalige College van de Eenhoorn, een hoge plaats van Trojaans onderwijs sinds de Middeleeuwen die voorheen de Hôtellerie de la Licorne (tussen de huidige rue Gambey en het kanaal).

Het werd op deze plaatsen geïnstalleerd in 1617, ter gelegenheid van een uitbreiding die mogelijk werd gemaakt toen de Trojaanse humanist François Pithou, adviseur van de koning, en zijn broer Pierre, de stad een reeks huizen en hun kostbare bibliotheek aanboden. Het college overleefde in verschillende vormen tot 1854. De vakwerkhuizen werden in 1862 gesloopt. De sluitsteen van het Pithou-portaal is te zien in het Vauluisant-museum. Les Halles zijn vandaag een van de favoriete dagelijkse ontmoetingsplaatsen van de Trojanen: u kunt delicatessen en lokale producten uit de Aube (fruit en groenten, andouillette, kazen, champagne...) of meer exotische producten ontdekken, in een warme, vriendelijke en bijzonder levendige sfeer in het weekend.

Openingstijden: (maandag 8u - 13u; dinsdag-woensdag-donderdag 8u - 13u / 15u30 - 19u; vrijdag-zaterdag 9u - 19u; zondag 9u - 13u30) (3min te voet - 200m) ​

Plus d'information 

Les Bars (getest en goedgekeurd)

Chez Philippe : Deze sprankelende showroom met intieme boudoirtinten biedt proeverijen en verkoop van Aube-champagne vergezeld van hapjes.

Restaurants (getest en goedgekeurd)

Plus pour le midi : Le Tablier, la Fille du potager, Mon oncle Braise...

Plus pour le soir : To Tsaki, le Damier, le Rocher, O'Delys, Le Valentino.

Peu importe quand : Guiseppino, le BHV, le Damier.

Le dimanche : Le Tablier, Mon oncle braise, le Rocher (midi uniquement)

Le Tablier € (Brasserie)

La fille du potager € (Brasserie)

La fille du potager €€ (Brasserie)

Guisepino €€ (Pizzeria)