top of page

BEZOEKEN AAN TROYES ...

Ideaal gelegen in het hart van de "kurk" van de stad Troyes, bent u dicht bij alle musea en bezienswaardigheden van de stad ...) Hieronder vind je de plekken die je gezien moet hebben. Voor meer informatie, het VVV-kantoor bevindt zich op het plein tegenover het appartement: https: //www.tourisme-troyes.com/ en documentatie voor de belangrijkste bezienswaardigheden en bezoeken is voor u beschikbaar in de appartementen.
Cathédrale de Troyes.jpg

La Cathédrale de Troyes

 

De kathedraal Saint-Pierre-et-Saint-Paul is de bisschoppelijke zetel van het bisdom Troyes, geklasseerd als historisch monument in 1862. Het herbergt de "Raad van Troyes" in 1129, tijdens welke de orde van de Tempeliers wordt bevestigd en zijn rol bepaald. Daar werd op 21 mei 1420 het Verdrag van Troyes ondertekend: het bepaalt dat de koning van Engeland Hendrik V de koning van Frankrijk Karel VI zal opvolgen, na zijn huwelijk met Catherine de Valois (een van de dochters van Karel VI).

Meer informatie 

Le coeur de Troyes.jpg

Le Cœur de Troyes

 

Nieuw symbool van de stad, het hart wordt vooral 's avonds een onmisbare plek om je passage in de stad te vereeuwigen door middel van een selfie.

Cathédrale de Troyes.jpg
Maison de l'outil et de la Pensée Ouvrière Troyes
Maison de l'outil et de la Pensée Ouvrière Troyes

La maison de l'Outil et de la Pensée ouvrière

 

Dit museum is gevestigd in een herenhuis in renaissancestijl (1556) genaamd Hôtel de Mauroy. Het herbergt een verzameling handvormende gereedschappen uit de 18e en 19e eeuw. In 65 vitrines illustreren 11.000 gereedschappen een honderdtal hout-, ijzer-, leer- en steenhandel. Deze collectie werd geïnitieerd door pater Paul Feller, jezuïet en beroepsman die zijn passie in dienst stelde van de overdracht van kennis. Het museum verwelkomt jaarlijks tussen de 16.000 en 25.000 bezoekers. Elk jaar worden er thematische evenementen en tentoonstellingen georganiseerd door de Compagnons du Devoir du Tour de France.

Meer informatie 

La Basilique Saint-Urbain

 

De Saint-Urbain-basiliek van Troyes is een monumentaal monument van stralende gotiek, opmerkelijk vanwege de eenheid van zijn stijl. De paus stelde uitzonderlijke middelen ten dienste van de bouw ervan in de jaren 1260: de architectuur liet toen alle ruimte over aan de ramen. Wegens financiële moeilijkheden werd de bouw onderbroken en tussen de 13e en de 20e eeuw hervat en voltooid.

Meer informatie 

basilique Saint Urbain Troyes
Musée du Vauluisant Troyes

Le musée du Vauluisant

Dit museum, gevestigd in het monumentale hotel van Vauluant, is gewijd aan de 16e-eeuwse Trojaanse kunst en kousen.

Meer informatie

Eglise Sainte Madeleine vitrail Troyes.j
Eglise Sainte Madeleine Troyes.jpg

L'Église Sainte Madeleine

De bouw van deze kerk begon in de 12e eeuw en is daarmee de oudste in Troyes. Het werd rond 1200 herbouwd in gotische stijl, met behoud van enkele romaanse elementen in het schip. Rond 1500 werden de apsis en het koor gerenoveerd in flamboyante gotische stijl. De toren (renaissancestijl) en het portaal van de oude begraafplaats (flamboyante gotische stijl) dateren uit 1525. Het schip zal op zijn beurt in de 19e eeuw worden gerestaureerd. Sainte-Madeleine trekt de aandacht door het aantal juwelen. Het is een van de zeldzame kerken in Frankrijk die zijn renaissance-doksaal in steenkant heeft behouden. De kooromgang schittert met prachtige glas-in-loodramen uit dezelfde periode (1500), gekenmerkt door sterke ontwerpen, glinsterende kleuren en grote technische verfijning. Eindelijk, in een zijbeuk, staat het standbeeld van Sint Martha, een van de meesterwerken van de meester van Chaource.

Meer informatie

La ruelle des chats Troyes.jpg

La ruelle des chats

Zeer smal, het geeft een idee van de middeleeuwse straten, geplaveid met een centraal kanaal voor de waterstroom. Herbouwd na de grote brand van 1524, worden de vakwerkhuizen en de uitkragende huizen breder in hoogte. De verdiepingen lopen over naar de straat om hun oppervlakte te vergroten: de belasting werd vervolgens berekend over het vloeroppervlak.

 

Dit steegje dankt zijn naam aan het feit dat een kat namelijk door de daken van de ene kant van de straat naar de andere kan lopen. De gevels raken elkaar aan de bovenkant en worden onderhouden door rekwisieten.

Meer informatie

La Tourelle de l'Orfèvre

Het Maison de l'Orfèvre is een 16e-eeuws herenhuis gelegen op 9, Rue Champeaux. Het werd gebouwd tussen 1578 en 1618 voor François Roize, goudsmid, en zijn vrouw Nicole Boulanger. Het torentje wordt ondersteund door drie faunen. Het Maison de l'Orfèvre staat sinds 1961 op de monumentenlijst.

Meer informatie 

La_Tourelle_de_l'Orfèvre.jpg

ET SES ALENTOURS...

Eglise d'Isle-Aumont.jpg
Eglise_D'Isle-Aumont_intérieur.jpg

L'Église D'Isle-Aumont

Deze kerk blijft uitzonderlijk vanwege zijn geschiedenis. Opidium in het Neolithicum, bedehuis van de Kelten, heiligdom gewijd aan Mercurius tijdens de Romeinse bezetting, Merovingische abdij en necropolis, priorij en tenslotte tussenstop voor pelgrims naar Saint-Jacques-de-Compostelle uit de 12e eeuw. Het gebouw is geklasseerd als historisch monument in 1967. De kerk bestaat uit een schip met een gotisch portaal dat versierd was met het wapen van Frankrijk, Bourgondië en Champagne. Vier overspanningen leiden naar een toren die het oude altaar uit de 10e eeuw overwint. Het tweede schip, gelegen ten zuiden van het eerste, is versierd met een reeks beelden. De zuidkant werd in de 16e eeuw verwijderd en de noordkant in de 19e eeuw.

Meer informatie

Abbaye de Clairvaux

Deze abdij, gesticht door Sint Bernard in 1115, verwelkomde tot 888 monniken. Voormalige cisterciënzerabdij, gesticht in 1115 door Bernard de Clairvaux en enkele metgezellen, gestuurd door Étienne Harding, abt van Cîteaux. De persoonlijkheid van Sint Bernard gaf hem aanzienlijke invloed. Het behoort tot de groep van primaire abdijen (eerste fundamenten) van Cîteaux, zelf de allereerste abdij van de cisterciënzerorde. Het is veruit de meest productieve, met tachtig abdijen-dochters. Het werd onderdrukt tijdens de Franse Revolutie en in 1808 werd het door Napoleon omgevormd tot de grootste gevangenis van Frankrijk.

Meer informatie 

Abbaye de Clairevaux.jpg
Abbaye de Clairevaux (2).jpg

Église Saint-Jean-Baptiste de Chaource

Kerk in gotische stijl, geklasseerd als historisch monument in 1840. De kapel van het graf heeft de mooiste graflegging van Europa.

 

De scène is opvallend realistisch. Op de plaat van het graf ligt het dode lichaam van Christus uitgestrekt, de romp lichtjes verhoogd door Jozef van Arimathea, die de heilige lijkwade omhoog houdt. Zijn gezicht blijft in de schaduw, want het uur van de opstanding is nog niet aangebroken. Nicodemus tilt de lijkwade op, hij draagt ​​een pelgrimskostuum en draagt ​​de beurs. Marie is voorovergebogen, haar gezicht geknaagd door pijn. Saint-Jean wordt achter haar geplaatst. Marie-Salomé loopt iets achter, handen gekruist, ogen neergeslagen. Marie-Madeleine houdt een vaas met parfum vast. Marie Cléophas, draagt ​​de doornenkroon.

Meer informatie 

Eglise Sant Jean Baptiste de Chaource.JP
Eglise de Chaource mise au tombeau.jpg

Fromagerie de Mussy à Chaource

Stéphanie en Christophe Callewaert nodigen u uit om hun etablissement te ontdekken (zelfgeleide galerij en video van de productie), de ambachtelijke vervaardiging van Chaource (gieten van pollepels). Ze laten je ook kennismaken met andere specialiteiten: Délice de Mussy, real Mussy, Mussy l'Evêque double cream, Vieux Mussy Sec, Lys de Champagne Ardenne, Soumaintrain en andere kaasdelicatessen. Let op: kaasmakerij Mussy biedt rondleidingen aan voor groepen vanaf 20 personen. geen rondleiding voor particulieren.

Meer informatie 

Fromagerie de Chaource.jpg
Le moulin de Dosches.jpg

Le Moulin de Dosches​ et les jardins

De molen van Dosches is de recente reconstructie van een windmolen die typerend is voor de molen die in de 18e eeuw in de Champagne werd geïnstalleerd. Het is gelegen in de stad Dosches, in het departement Aube. Het werd gebouwd van oktober 2004 tot oktober 2006, onder auspiciën van de Association des Moulins à vent Champenois op de plannen van die uit het verleden. Het is een volledig houten molen gebouwd op een spil, dat wil zeggen dat hij moet worden gedraaid om tegen de wind in te gaan voor een betere efficiëntie. Ondanks de 28 ton van de molen, zijn twee mannen genoeg om de hefboom te duwen en de molen te draaien. De molen wordt gebruikt voor educatieve en tentoonstellingsdoeleinden. Evenals voor de productie van meel dat in de winkel wordt verkocht. Naast de molen werd een traditionele broodoven gebouwd, evenals een oude tuin

Meer informatie 

Château de la Motte-Tilly 

Het kasteel van La Motte-Tilly bevindt zich in het gelijknamige stadje. Het interieur is sinds 2 september 1943 geregistreerd als historisch monument.

Het kasteel, de kapel, de paviljoens, de grote binnenplaats, de toegangspoort en ten slotte het park, met zijn terrassen en zijn kanaal, zijn geclassificeerd als historisch monument sinds 16 september 1946.

Open voor het publiek sinds 1978, wordt het kasteel beheerd door het Centre des nationale monumenten.

Meer informatie

Chateau de La Motte Tilly.jpg
Chateau_de_la_Motte_Tilly_intérieur.jpg
bottom of page